Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stable Build?
Author Message
AwKward
Apprentice
*

Posts: 46
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 0



Post: #1
Stable Build?
Whats the latest stable build?

I have downloaded everything i have been able to get my hands on, including the old prereleases @ http://prerelease.sphere.torfo.org/index.php

After maybe 5mins to 10mins my server just locks up and crashes.

Are there still problems with the crypt or anything like this.
cant seem to maintain my server for a long period of time before a crash.
03-27-2012 05:13 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Shaklaban
Master
**

Posts: 378
Likes Given: 0
Likes Received: 1 in 1 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 8

DOT

Post: #2
RE: Stable Build?
in last days there is couple of modifications, im not test latest builds but you need to use this settings in the sphere.ini otherwise you will have problems.

Code:
UseAsyncNetwork=0
NetworkThreads=0
UsePacketPriority=0
03-27-2012 05:29 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
AwKward
Apprentice
*

Posts: 46
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 0



Post: #3
RE: Stable Build?
Oh im not updating to the latest patch or anything like that.

I have enabled pretty much all the options in the ini, even uninstalled and reinstalled a few other versions of uo, just to check its not my actual game.

But still with the same problem, not sure if its the fact im playing with the resdisp to be able to view all the weapons and monsters, dont think it is, just seems after a few minutes, my server crashes without warning, getting a bucket load of errors from some of the monsters also.

Still not able to get all the monsters and items 100% visable.
never had this problem when i was using windows xp, long long time ago.
lots and lots of loot.scp errors with my current build with the latest monsters.
got a screenshot but didnt seem to wanna take.

so im basically just looking for a stable server, not the latest releases, unsure where im sposed to be looking other than the 2009 nightlies.
(This post was last modified: 03-27-2012 06:13 AM by AwKward.)
03-27-2012 05:56 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Valios
Super Moderator
****

Posts: 390
Likes Given: 0
Likes Received: 12 in 9 posts
Joined: Mar 2010
Reputation: 6

Sphere Suite 2013

Post: #4
RE: Stable Build?
Use the nightly svn builds until the team publish a new stable release. http://nightly.prerelease.sphere.torfo.org/
03-27-2012 06:24 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
AwKward
Apprentice
*

Posts: 46
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 0



Post: #5
RE: Stable Build?

(03-27-2012 06:24 AM)Valios Wrote:  Use the nightly svn builds until the team publish a new stable release. http://nightly.prerelease.sphere.torfo.org/

ok, thought i was already using that one, but i have so many here so ill grab that and test now.
tested, and within 2minutes it crashed again.

maybe its having issues with my windows7 64bit os.
Ok replaced everything, even axis2

seems like they were all named and located in diff places, it removed all the npc's that were not listed, and changed them in axis2, which is good, stopped giving me the invisible monster 3d view.

but unfortunately, crashed after the same amount of time.

Changed all the compatibility to be workable with winxp, still not helping, running as admin, seems to do nothing also, except axis2 can only seem to write to the game if its ran in admin.

Not having much luck with stability with windows7, the only thing i can think of thats causing this is my windows7 64bit os.

the game runs fine, just the server that cant stay stable.
think i found why its crashing, place called "Labrinth"
[Image: dc23f344.jpg]
never been there before, its before my time i guess, loc: 329.1973.2
found 3 monsters spawned in that area that were crashing the server.

Don't know why, but i cannot move around freely in that area, had to keep teleporting around, as soon as i teleport onto a specific tile, the server crash's.

Now there has to be something in the ini somewhere to fix this i would think yes?

Deleted all the other eye sore screenshots and added the one i found the problem in.

So now i gota figure out why this place Labrinth, is causing server crashes.
(This post was last modified: 03-27-2012 07:27 AM by AwKward.)
03-27-2012 06:26 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
AwKward
Apprentice
*

Posts: 46
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 0



Post: #6
RE: Stable Build?
no crashes now after removing those monsters, and not returning to Labrinth.
Anything in Labrinth crashes me.
03-27-2012 07:30 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
darksun84
Sir Spamalot
****

Posts: 1,685
Likes Given: 246
Likes Received: 161 in 150 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 35



Post: #7
RE: Stable Build?
have you uncommented (in the spheretables.scp) those files ?

// scripts/maps/sphere_map2.scp
// scripts/maps/sphere_map3.scp
// scripts/maps/sphere_map4.scp
// scripts/maps/sphere_map5.scp
// scripts/maps/sphere_map_points0_ml.scp
// scripts/maps/sphere_map_points2.scp
// scripts/maps/sphere_map_points3.scp
// scripts/maps/sphere_map_points4.scp
// scripts/maps/sphere_map_points5.scp
03-27-2012 07:42 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
AwKward
Apprentice
*

Posts: 46
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 0



Post: #8
RE: Stable Build?
Cant seem to use map3 regions, can get to them, but cant move around in them, have to tele all over the place, i assume i need to enable them in my ini.
Anywhere i can find the next few map codes?
I only have:
Map0=7168,4096,-1,-1
Map1=7168,4096,-1,-1
(03-27-2012 07:42 AM)darksun84 Wrote:  have you uncommented (in the spheretables.scp) those files ?

// scripts/maps/sphere_map2.scp
// scripts/maps/sphere_map3.scp
// scripts/maps/sphere_map4.scp
// scripts/maps/sphere_map5.scp
// scripts/maps/sphere_map_points0_ml.scp
// scripts/maps/sphere_map_points2.scp
// scripts/maps/sphere_map_points3.scp
// scripts/maps/sphere_map_points4.scp
// scripts/maps/sphere_map_points5.scp

ah thankyou, that worked, yay.
am in labrinth and not crashing, so that was definintely what i needed to do, thankyou.
Hmm, now im crashing due to a sphere_map_points5.scp
(This post was last modified: 03-27-2012 07:52 AM by AwKward.)
03-27-2012 07:44 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
darksun84
Sir Spamalot
****

Posts: 1,685
Likes Given: 246
Likes Received: 161 in 150 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 35



Post: #9
RE: Stable Build?
sphere map 5 and sphere point 5 are related to the new stygian abyss map , check if you have a >7.0 client and stygian abyss installed .
03-27-2012 08:00 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
AwKward
Apprentice
*

Posts: 46
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 0



Post: #10
RE: Stable Build?
currently using ML
client: 4.0.11c

altho im having random crashes just from teleporting around the bank too fast.
went and disabled all maps except map0 and map1
to see if its just my patch version and server

looks like it might be the random crash problem, was getting no errors when i crashed on my server.. which was strange
nope still crashing randomly with no errors.
all im doing to test this stability now is teleporting around the bank, then BAM, crashed.
(This post was last modified: 03-27-2012 08:11 AM by AwKward.)
03-27-2012 08:03 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.