The following warnings occurred:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3388 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33-nmm7 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3388 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3331 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33-nmm7 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3331 errorHandler->error
/inc/functions.php 3324 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3331 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33-nmm7 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3331 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb






Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Help with ScriptPack
Author Message
Alaric
Journeyman
*

Posts: 227
Likes Given: 7
Likes Received: 9 in 4 posts
Joined: Oct 2012
Reputation: 7



Post: #21
RE: Help with ScriptPack
Problem with those two tps for map0 and map1, I quess.

"sphere_map_points0"
"sphere_map_points1" (delete this one?)
(This post was last modified: 04-26-2013 06:42 AM by Alaric.)
04-26-2013 06:42 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
RanXerox
Master
**

Posts: 550
Likes Given: 1
Likes Received: 12 in 9 posts
Joined: Dec 2010
Reputation: 19



Post: #22
RE: Help with ScriptPack
(04-26-2013 06:42 AM)Alaric Wrote:  Problem with those two tps for map0 and map1, I quess.

"sphere_map_points0"
"sphere_map_points1" (delete this one?)

That sounds like bad advice...

While it's true that it will eliminate these errors, it could also eliminate things you might actually want lol.
04-26-2013 11:25 AM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Mordaunt
Super Moderator
****

Posts: 1,237
Likes Given: 26
Likes Received: 55 in 43 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 35



Post: #23
RE: Help with ScriptPack
Check those scripts...

Ensure that the last digit on each line under teleporters before the = on that line is a 0 for sphere_map_points0.scp and a 1 for sphere_map_points1.scp

I have a feeling they will both show 0 hence the conflicting teleport errors

[Image: 2nis46r.jpg]
04-26-2013 12:08 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Alaric
Journeyman
*

Posts: 227
Likes Given: 7
Likes Received: 9 in 4 posts
Joined: Oct 2012
Reputation: 7



Post: #24
RE: Help with ScriptPack
Ah, those scps are OK. Both.
Since you changed the settings in sphere.ini, the map is only 6144 x 4096. If you try it in game, you cant even teleport further...

Just an idea again Big Grin ?
// To activate ML-sized map #0 uncomment the next line (don't forget to uncomment
// sphere_map0_ml.scp and sphere_map_points0_ml.scp in spheretables.scp if you want
// to use the default areas)
MAP0=7168,4096,64,-1

// To activate ML-sized map #1 uncomment the next line
MAP1=7168,4096,512,0 (or -1, -2, ... ?)
(This post was last modified: 04-26-2013 09:13 PM by Alaric.)
04-26-2013 02:33 PM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Mordaunt
Super Moderator
****

Posts: 1,237
Likes Given: 26
Likes Received: 55 in 43 posts
Joined: Mar 2012
Reputation: 35



Post: #25
RE: Help with ScriptPack
If you are using the ML expansion and want your players able to go to that area, yes you need to use those map sizes.

[Image: 2nis46r.jpg]
04-26-2013 09:58 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Ben
Sphere Developer
*****

Posts: 612
Likes Given: 2
Likes Received: 123 in 70 posts
Joined: Mar 2010
Reputation: 18

SphereCommunity

Post: #26
RE: Help with ScriptPack
I'm wondering... what sphere version are you using?
I don't understand why it would not detect the size automatically...

But if it absolutely does not want to do it... these are the settings that you need.
//MAPx=max_x,max_y,sector_size,real_map_number.
//-1 here uses default setting which would be map0.mul for both
Map0=7168,4096,-1,-1
Map1=7168,4096,-1,-1

AxisII's current version: 2.0.4j
AxisII SourceCode on Github
AxisII up to date changelog
04-27-2013 10:02 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
diegobh
Apprentice
*

Posts: 21
Likes Given: 1
Likes Received: 1 in 1 posts
Joined: Apr 2013
Reputation: 0



Post: #27
RE: Help with ScriptPack
Thank all for ur help.

(04-26-2013 06:10 AM)RanXerox Wrote:  Show us lines 355-408 of sphere_map_points0.scp
Here:
Code:
1714,2997,0,0=6310,892,0,0=tp_PaintedCaves_Entrance
6310,892,0,0=1714,2997,0,0=tp_PaintedCaves_Exit_1
6310,893,0,0=1714,2997,0,0=tp_PaintedCaves_Exit_2
6310,891,0,0=1714,2997,0,0=tp_PaintedCaves_Exit_3
767,1647,0,0=6172,23,0,0=tp_Sanctuary_Entrance_1
767,1646,0,0=6172,23,0,0=tp_Sanctuary_Entrance_2
6172,23,0,0=767,1646,0,0=tp_Sanctuary_Exit_1
6172,22,0,0=767,1646,0,0=tp_Sanctuary_Exit_2
6159,130,-1,0=6164,73,0,0=tp_Sanctuary_Secret_1
6164,73,0,0=6159,130,-1,0=tp_Sanctuary_Secret_2
588,1637,0,0=6474,870,20,0=tp_Blighted_Grove_Entrance_1
589,1637,0,0=6474,870,20,0=tp_Blighted_Grove_Entrance_2
6471,868,22,0=585,1644,-6,0=tp_Blighted_Grove_Exit_1
6472,868,30,0=585,1644,-6,0=tp_Blighted_Grove_Exit_2
6471,187,15,0=3785,1096,14,0=tp_Prismoflight_exit_1
6472,187,15,0=3785,1096,14,0=tp_Prismoflight_exit_2
6469,97,-50,0=6472,75,-31,0=tp_Prismoflight_Secret1
6471,75,-17,0=6472,97,-50,0=tp_PrismofLight_Room1Exit
6477,94,-50,0=6503,88,0,0=tp_PrismofLight_Room2Entrance
6512,84,-4,0=6525,71,-10,0=tp_PrismofLight_Room2to3
6568,77,-10,0=6576,72,0,0=tp_PrismofLight_Room3to4
6554,104,0,0=6548,122,2,0=tp_PrismofLight_Room4to5
6582,109,0,0=6528,151,-2,0=tp_PrismofLight_Room5to6
6579,160,9,0=6577,180,30,0=tp_PrismofLight_HealerEntrance
6577,176,30,0=6578,156,14,0=tp_PrismofLight_HealerExit
6532,174,12,0=6514,184,0,0=tp_PrismofLight_Room6to7

6211,106,0,0=6251,69,-10,0=tp_Sanctuary_Secret2_1
6251,69,-10,0=6211,106,0,0=tp_Sanctuary_Secret2_2
6223,25,0,0=6276,40,-10,0=tp_Sanctuary_Secret3_1
6276,40,-10,0=6223,25,0,0=tp_Sanctuary_Secret3_2
6173,176,-10,0=6233,14,-10,0=Sanctuary_South_1
6174,176,-10,0=6234,14,-10,0=Sanctuary_South_2
6175,176,-10,0=6235,14,-10,0=Sanctuary_South_3
6176,176,-10,0=6236,14,-10,0=Sanctuary_South_4
6177,176,-10,0=6237,14,-10,0=Sanctuary_South_5
6178,176,-10,0=6238,14,-10,0=Sanctuary_South_6
6179,176,-10,0=6239,14,-10,0=Sanctuary_South_7
6233,14,-10,0=6173,176,-10,0=Sanctuary_North_1
6234,14,-10,0=6174,176,-10,0=Sanctuary_North_2
6235,14,-10,0=6175,176,-10,0=Sanctuary_North_3
6236,14,-10,0=6176,176,-10,0=Sanctuary_North_4
6237,14,-10,0=6177,176,-10,0=Sanctuary_North_5
6238,14,-10,0=6178,176,-10,0=Sanctuary_North_6
6239,14,-10,0=6179,176,-10,0=Sanctuary_North_7

5172,1589,1,0=5146,1759,0=Star_Chamber_From_Terathan

5921,168,14,0=6083,148,-22,0=Hythloth_Bug_Fix
5921,169,14,0=6083,148,-22,0=Hythloth_Bug_Fix
5921,170,14,0=6083,148,-22,0=Hythloth_Bug_Fix

6303,327,81,0=5612,3020,34,0=Palace_Paroxysmus_exit1
6304,327,79,0=5612,3020,34,0=Palace_Paroxysmus_exit2

(04-26-2013 12:08 PM)Mordaunt Wrote:  Check those scripts...

Ensure that the last digit on each line under teleporters before the = on that line is a 0 for sphere_map_points0.scp and a 1 for sphere_map_points1.scp

I have a feeling they will both show 0 hence the conflicting teleport errors

Its all 0 from sphere_map_points0.scp and 1 from sphere_map_points1.scp:
sphere_map_points0.scp:
Code:
[Teleporters]
5217,18,15,0=5204,74,17,0=tp_wind_e_w_x
5490,19,-25,0=5514,10,5,0=tp_shame_1_2_x
5514,10,5,0=5490,19,-25,0=tp_shame_2_1_x
...

sphere_map_points1.scp:
Code:
[Teleporters]
5217,18,15,1=5204,74,17,1=tp_wind_e_w_x_map1
5490,19,-25,1=5514,10,5,1=tp_shame_1_2_x_map1
5514,10,5,1=5490,19,-25,1=tp_shame_2_1_x_map1
...

(04-27-2013 10:02 AM)Ben Wrote:  I'm wondering... what sphere version are you using?
I don't understand why it would not detect the size automatically...

But if it absolutely does not want to do it... these are the settings that you need.
//MAPx=max_x,max_y,sector_size,real_map_number.
//-1 here uses default setting which would be map0.mul for both
Map0=7168,4096,-1,-1
Map1=7168,4096,-1,-1

I changed the MAP0=7168,4096,64,-1 to Map0=7168,4096,-1,-1 and MAP1=7168,4096,512,1 to Map1=7168,4096,-1,-1 and I didnt get the console errors.
But i got a lot of MegaCilloc errors again... =P

I'm using Sphere 0.56b-Nightly [WIN32] by http://www.sphereserver.com, compiled at Jul 18 2009 (00:02:00), internal build #1147.

Anyway, for all that would like see all the configs and scripts, i'm using this pack:
http://forum.spherecommunity.net/sshare....wnload=122

Thank all you Wink

(04-25-2013 02:11 AM)Shaklaban Wrote:  megacliloc errors means your cliloc.enu file not contain that clilocs. 4.0.11c is too old, i suggest you to use at least that version:

ftp://largedownloads.ea.com/pub/uo/setup-1.46.0.3.exe

You are right. I was using an old UO ML install,that give me client 4.0.11c.
With ur link, i got a UO AOS with client 6.0.1.10.

Thank you very much!

And thanks to all that helped me. xD
I think it was really problem with client, not Sphere because with this new installation, i use the Map0 and Map1 settings the same as i got in Scriptpacket and i dont got error. xDDD

The scriptpack is a little old, is possible to use this scripts and configuration with new sphere and client High Seas? Its too complicated to update?

Thankz xD
(This post was last modified: 04-27-2013 01:03 PM by diegobh.)
04-27-2013 12:42 PM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Ben
Sphere Developer
*****

Posts: 612
Likes Given: 2
Likes Received: 123 in 70 posts
Joined: Mar 2010
Reputation: 18

SphereCommunity

Post: #28
RE: Help with ScriptPack
ok, that explains why it's not detecting the map size automatically. Your Sphere version is too old.
Get an updated one from here: http://nightly.prerelease.sphere.torfo.org/

AxisII's current version: 2.0.4j
AxisII SourceCode on Github
AxisII up to date changelog
04-27-2013 01:07 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
diegobh
Apprentice
*

Posts: 21
Likes Given: 1
Likes Received: 1 in 1 posts
Joined: Apr 2013
Reputation: 0



Post: #29
RE: Help with ScriptPack
(04-27-2013 01:07 PM)Ben Wrote:  ok, that explains why it's not detecting the map size automatically. Your Sphere version is too old.
Get an updated one from here: http://nightly.prerelease.sphere.torfo.org/

Ok ill try Wink

Thank you!
04-27-2013 02:22 PM
Find all posts by this user Like Post Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)